+30 6980 692965 07:00 - 23:00 (GMT+2)

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

Η ημέρα ενοικίασης υπολογίζεται μέσω 24ωρης βάσης, με μία περίοδο χάριτος 1 ώρας κατόπιν της δηλωμένης ώρας επιστροφής ή παραλαβής του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση καθυστερημένης επιστροφής, άνω της 1 ώρας, τότε χρεώνεται άλλη μία ημέρα ενοικίασης. Διαφορετικά η εταιρεία RentCar.gr έχει το δικαίωμα να μην παραδώσει το αυτοκίνητο στον ενοικιαστή. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα ανάλογα με την διαθεσιμότητα να παρέχει διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου από αυτόν της αρχικής κράτησης με ένα καλύτερης κατηγορίας.

2. ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕΩΣ

Ο οδηγός πρέπει να κατέχει άδεια τουλάχιστον επί ένα χρόνο. Η άδεια οδήγησής του να είναι Ελληνική, Ευρωπαϊκή (για τις χώρες της Ε.Ε.) Ή Διεθνής (για χώρες εκτός Ε.Ε.)

3. ΠΑΡΑΛΑΒΗ/ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Η παράδοση και η επιστροφή των οχημάτων γίνεται σε οποιοδήποτε λιμάνι, αεροδρόμιο ή πόλη της Κρήτης κατόπιν συνεννόησης.

4. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Η μεταφορά εκτός Κρήτης δεν επιτρέπεται.

5. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Κατά τη παραλαβή του αυτοκινήτου είναι απαραίτητο να προσκομισθούν Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο ή Ταυτότητα και ισχύουσα Πιστωτική ή Χρεωστική Κάρτα (στην περίπτωση που έχετε επιλέξει το Βασικό πακέτο) . Παρακαλώ σημειώστε ότι το όνομα του ενοικιαστή θα πρέπει να είναι ίδιο σε όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

6. ΗΛΙΚΙΑ ΟΔΗΓΟΥ

Ο ενοικιαστής και ο οδηγός θα πρέπει αν είναι άνω των 19 ετών. Για τους οδηγούς που είναι 19 έως 24 καθώς και άνω των 75 χρονών υπάρχει επιπλέον χρέωση. Επιπροσθέτως κατά την ενοικίαση είναι υποχρεωτικό να επιλέξουν την Πλήρη Ασφάλιση. Όπως επίσης είναι απαραίτητο να γίνει δέσμευση στην κάρτα του οδήγου που θα χρησιμοποιηθεί σαν εγγύηση σε περίπτωση που προκληθεί κάποια ζημιά στο αυτοκίνητο.

7. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

Η ελάχιστη ενοικίαση στη RentCar.gr είναι 1 ώρα, η οποία ορίζεται ως 1(μία) ημέρα ενοικίασης.

8. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ

Για ακυρώσεις που θα γίνουν 8 ή περισσότερες μέρες πριν την άφιξη σας δεν θα υπάρξει καμία χρέωση. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις καθώς και στην περίπτωση που δεν εμφανιστείτε χρεώνεστε το 100% της αξίας της κράτησης σας. Μετά την παραλαβή του οχήματος, οποιαδήποτε αλλαγή ή ακύρωση από την αρχική κράτηση, δεν αποζημιώνεται, δεν επιστρέφονται χρήματα. Εάν υπάρξει κάποια αλλαγή από την οποία θα προκύψει υψηλότερο κόστος ενοικίασης, ο ενοικιαστής πληρώνει το ποσό της διαφοράς. Εάν το όχημα επιστραφεί νωρίτερα από τη προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

9. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Ο ενοικιαστής θα πρέπει να επιστρέψει το όχημα στην συμφωνημένη τοποθεσία και ημερομηνία όπως ορίζεται στο Συμβόλαιο Ενοικίασης. Εάν η επιστροφή του οχήματος γίνει σε διαφορετική τοποθεσία υπάρχει επιπλέον κόστος και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης. Εάν ο ενοικιαστής επιστρέψει το αυτοκίνητο σε διαφορετική τοποθεσία χωρίς άδεια υπάρχουν χρεώσεις όπως εκείνες ορίζονται από την RentCar.gr

10. ΚΑΡΤΑ / ΕΓΓΥΗΣΗ

Είναι απαραίτητη η προσκόμιση μίας Πιστωτικής Κάρτας ή Χρεωστικής (στην περίπτωση που έχετε επιλέξει το Βασικό πακέτο), ή οποιουδήποτε άλλου τύπου κάρτας χρέωσης στο όνομα του ενοικιαστή. Όποιο ποσό κρατηθεί σαν εγγύηση του οχήματος επιστρέφεται εξ’ ολοκλήρου σε διάστημα το οποίο ορίζει η Τράπεζα του ενοικιαστή μετά την επιστροφή του αυτοκινήτου εφόσον δεν υπάρχουν ζημιές ή οποιαδήποτε απώλεια.

11. ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Δεχόμαστε πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και χρεωστικές κάρτες Visa και Mastercard, Maestro, American Express, Diners, Masterpass, PayPal και κατάθεση στην τράπεζα με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή:

EUROBANK

ANAGNOSTAKIS STYL K SI IRAKLEIO

IBAN: 1302 6033 0000 0120 2009 84045

12. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Το όχημα θα παραδίδεται και θα επιστρέφεται με συγκεκριμένο ρεζερβουάρ καυσίμου. Διαφορετικά θα υπάρχει χρέωση βάσει της τρέχουσας τιμής καυσίμου καθώς και επιβάρυνση με τέλος ανεφοδιασμού.

13. ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υπάρχουν διαθέσιμα παιδικά καθίσματα, κατόπιν αιτήματος, για όλες τις ηλικίες σύμφωνα με το βάρος με επιπλέον χρέωση καθώς και Εξειδικευμένο Σύστημα Πλοήγησης κατόπιν αιτήματος.

14. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΗΝΗΣ ΖΗΜΙΩΝ

Στις περιπτώσεις επιλογής του Βασικού Πακέτου, η ευθύνη του ενοικιαστή για ζημιά στο ενοικιαζόμενο όχημα μπορεί να περιοριστεί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζεται ο Κ.Ο.Κ. Ανάλογα την κατηγορία του οχήματος διαμορφώνεται η σχετική εγγύηση. Οι δεσμεύσεις που αναγράφονται είναι με ΦΠΑ.

 1. Mini - Manual: 2500 €
 2. Small Size - Manual: 2500 €
 3. Small Size - Automatic: 2500 €
 4. Economy Small - Manual: 2500 €
 5. Economy - Manual: 2500 €
 6. Compact - Manual: 2500 €
 7. Medium Size- Manual: 3500 €
 8. Medium Size - Automatic: 3500 €
 9. Compact SUV - Manual: 3500 €
 10. Full Size - Manual: 3500 €
 11. Small Convertible: 3500 €
 12. Hybrid: 4500 €
 13. SUV - Manual: 4500 €
 14. SUV - Automatic: 4500 €
 15. SUV Hybrid: 4500 €
 16. Compact SUV Convertible: 4500 €
 17. 7seats Mini Van - Manual: 4500 €
 18. 9seats Mini Bus - Manual Diesel: 4500 €

Επιπλέον ο ενοικιαστής επιβαρύνεται, σε περίπτωση επιλογής του βασικού πακέτου, με χρέωση του Διαχειριστικού Κόστους ανάλογα με τη κατηγορία του οχήματος. Οι χρεώσεις που αναγράφονται είναι με ΦΠΑ.

 1. Mini - Manual: 90 €
 2. Small Size - Manual: 90 € 
 3. Small Size - Automatic: 90 €
 4. Economy Small - Manual: 90 €
 5. Economy - Manual: 90 €
 6. Compact - Manual: 90 €
 7. Medium Size- Manual: 90 €
 8. Medium Size - Automatic: 90 €
 9. Compact SUV - Manual: 140€
 10. Full Size - Manual: 140€
 11. Small Convertible: 140€
 12. Hybrid: 140€
 13. SUV - Manual: 180 €
 14. SUV - Automatic: 180 €
 15. SUV Hybrid: 180 €
 16. Compact SUV Convertible: 180 €
 17. 7seats Mini Van - Manual: 180 €
 18. 9seats Mini Bus - Manual Diesel: 180 €

15. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Ακύρωση / Τροποποιήσεις
 • Ασφάλιση κλοπής
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια Προσωπικού Ατυχήματος
 • Ασφάλεια πυρός
 • Απαλλαγή ζημιών από σύγκρουση
 • Όλοι οι φόροι, τα τέλη και ΦΠΑ
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Τέλη κυκλοφορίας / τέλη διοδίων
 • Ειδικά Τέλη τοποθεσίας
 • Οδική βοήθεια εκτάκτου ανάγκης
 • Δίκαιη πολιτική καυσίμων
 • Τέλη πιστωτικής κάρτας
 • Αντικατάσταση οχήματος σε περίπτωση μηχανικής βλάβης
 • Απεριόριστα ελεύθερα χιλιόμετρα

16. ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το κάπνισμα απογορεύεται σε όλα μας τα αυτοκίνητα.

17. ΖΩΑ & ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ζώα ή κατοικίδια δεν επιτρέπονται στο εσωτερικό των αυτοκινήτων μας. Ο μοναδικός τρόπος να επιτραπούν, είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά κουτιά, όπως εκείνα που χρησιμοποιούνται στα αεροπλάνα.

18. ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΟΥ

Σε περίπτωση απώλειας κλειδιού θα υπάρξει χρέωση της τάξης των 250 ευρώ.

19. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες, μετά την επιστροφή του οχήματος, απαιτείται  πρόσθετο καθάρισμα επειδή το αυτοκίνητο είναι βρώμικο πέραν του αναμενόμενου επιπέδου από την κανονική χρήση του οχήματος, θα ισχύει μια πρόσθετη χρέωση 100 ευρώ, έναντι αποδείξεων του κόστους της παρεχόμενης υπηρεσίας. 

Στην περίπτωση επιλογής του βασικού πακέτου, ο ενοικιαστής επιβαρύνεται επιπλέον για την εσωτερική απολύμανση του οχήματος, με χρέωση έως 100€. Στο πλήρες πακέτο η απολύμανση συμπεριλαμβάνεται στη τιμή.

20. COVID-19

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις Αρμόδιες Αρχές αναφορικά με τα θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και τη διακοπή μετάδοσης του ιού. 

Συγκεκριμένα η RentCar.gr,

 • Αμέσως μετά την ενοικίαση των αυτοκινήτων προβαίνει σε σχολαστικούς καθαρισμούς.
 • Έχει προχωρήσει στη λήψη σχετικών οδηγιών πρόληψης και προστασίας προς όλους τους εργαζομένους που πραγματοποιούν την παραλαβή και την παράδοση των αυτοκινήτων.
 • Όλα τα καταστήματα μας είναι εξοπλισμένα με αντιβακτηριδιακό υλικό τα οποία είναι διαθέσιμα για όλους τους καλεσμένους μας.
 • Για την περίπτωση που κάποιος υπάλληλος ή καλεσμένος μας διαγνωστεί με κορωνοϊό, έχει θεσπιστεί διαδικασία άμεσης απολύμανσης του αυτοκινήτου καθώς και ιατρικός έλεγχος όλων των εργαζομένων που έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία ενοικίασης.

Σύμφωνα με τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις στην Ελλάδα, λόγω των μέτρων COVID-19, ισχύει περιορισμός στους επιβάτες των οχημάτων σε όλη τη χώρα.

 • Για οχήματα έως 7 θέσεων, ισχύει ο περιορισμός των 4 επιβατών συνολικά
 • Για οχήματα με 8 ή 9 θέσεις, ισχύει ο περιορισμός των 6 επιβατών συνολικά.
 • Για οικογένειες με παιδιά δεν υπάρχει περιορισμός παρά μόνο του μέγιστου αριθμού θέσεων ενός αυτοκινήτου. Σε αυτή τη περίπτωση, επιτρέπονται μόνο γονείς και παιδιά στο αυτοκίνητο.