0030 2810 259900 07:00 - 23:00 (GMT+2)

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΜΑΣ

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, αποδέχεστε πλήρως αυτούς τους όρους Ενοικίασης μας. Μετά την ολοκλήρωση μίας κράτησης με την RentCar.gr σημαίνει ότι εσείς, ο ενοικιαστής έχετε συμφωνήσει και αποδεχτεί όλους τους όρους του ιστότοπου μας, επομένως όλα τα στοιχεία πρέπει να διαβαστούν και να κατανοηθούν διεξοδικά.

Ανά πάσα στιγμή έχουμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε αυτούς τους όρους.

Η πρόσβαση στον ιστότοπο μας είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μηχανή αναζήτησης ενδέχεται να μην είναι προσωρινά διαθέσιμη λόγω συντήρησης ή ενημέρωσης του συστήματος. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω τηλεφώνου.

Η RentCar.gr δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που παρέχετε κατά την κράτηση σας είναι ασφαλείς.

Όταν πραγματοποιείτε την κράτηση, τα προσωπικά σας στοιχεία απαιτούνται για την επεξεργασία της κράτησης (όνομα, επώνυμο, αριθμός τηλεφώνου, στοιχεία πιστωτικής κάρτας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας, χώρα προέλευσης, ταχυδρομικός κώδικας καθώς και ημερομηνία γεννήσεως). Υποβάλλοντας την κράτηση σας συναινείτε σε χρήση αυτών των πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση της κράτησης σας.

Ο πελάτης αναλαμβάνει ρητά να μην επιτρέψει σε οποιοδήποτε πρόσωπο να οδηγήσει το όχημα πέραν εκείνων των προσώπων που εμφανίζονται ως οδηγοί στη Συμβόλαιο Ενοικίασης που υπογράφηκε, για αυτόν τον σκοπό και θα θεωρηθεί υπεύθυνος για τυχόν βλάβες στο όχημα ή σε τρίτους σε μία τέτοια περίπτωση.

Η ημέρα ενοικίασης υπολογίζεται μέσω 24ωρης βάσης, με μία περίοδο χάριτος 1 ώρας κατόπιν της δηλωμένης ώρας επιστροφής ή παραλαβής του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση καθυστερημένης επιστροφής, άνω της 1 ώρας, τότε χρεώνεται άλλη μία ημέρα ενοικίασης. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα ανάλογα με την διαθεσιμότητα να παρέχει διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου από αυτόν της αρχικής κράτησης με ένα αντίστοιχής ή καλύτερης κατηγορίας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας καθώς και για να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας, μετά τη λήξη της ενοικίασης, στέλνουμε έντυπα αξιολόγησης. Τυχόν σχόλια και εμπειρίες πελατών μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι.

2. ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕΩΣ

Ο οδηγός πρέπει να κατέχει άδεια τουλάχιστον επί ένα χρόνο. Η άδεια οδήγησής του να είναι Ελληνική, Ευρωπαϊκή (για τις χώρες της Ε.Ε.) Ή Διεθνής (για χώρες εκτός Ε.Ε.).

3. ΠΑΡΑΛΑΒΗ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Η παράδοση και η επιστροφή των οχημάτων γίνεται σε οποιοδήποτε λιμάνι, αεροδρόμιο ή πόλη της Κρήτης κατόπιν συνεννόησης. Η εταιρεία διατηρεί κάθε δικαίωμα να ακυρώσει μια κράτηση μετά από μία ώρα καθυστέρηση κατά την παραλαβή εάν δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση απο τον πελάτη.

4. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Η μεταφορά εκτός Κρήτης δεν επιτρέπεται.

5. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Κατά τη παραλαβή του αυτοκινήτου είναι απαραίτητο να προσκομισθούν Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο ή Ταυτότητα και ισχύουσα Πιστωτική ή Χρεωστική Κάρτα. Παρακαλώ σημειώστε ότι το όνομα του ενοικιαστή θα πρέπει να είναι ίδιο σε όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

6. ΗΛΙΚΙΑ ΟΔΗΓΟΥ

Ο ενοικιαστής-οδηγός θα πρέπει να είναι άνω των 20 ετών. Ο οδηγός πρέπει να κατέχει άδεια τουλάχιστον επί ένα χρόνο.

Οι οδηγοί ηλικίας 20 έως 24 ετών έχουν πρόσβαση στις κατηγορίες A, B, C (αυτόματο ή χειροκίνητο ) & μικρό SUV - Οδηγοί ηλικίας 25 ετών και άνω έχουν πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες

7. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

Η ελάχιστη ενοικίαση στη RentCar.gr είναι 1 ώρα, η οποία ορίζεται ως 1(μία) ημέρα ενοικίασης.

8. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ

Επιστρέφεται το εβδομήντα πέντε τοις εκατό του συνολικού ποσού της κράτησης και αυτό σε περίπτωση όπου η ενημέρωση της ακύρωσης λαμβάνει χώρα σε διάστημα έως και 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου. Σε αντίθετες περιπτώσεις δεν πραγματοποιείται καμία επιστροφή πληρωμής. Εάν το όχημα επιστραφεί νωρίτερα από τη προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

9. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Ο ενοικιαστής θα πρέπει να επιστρέψει το όχημα στην συμφωνημένη τοποθεσία και ημερομηνία όπως ορίζεται στο Συμβόλαιο Ενοικίασης. Εάν η επιστροφή του οχήματος γίνει σε διαφορετική τοποθεσία υπάρχει επιπλέον κόστος και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης.

10. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Οι πελάτες  παραλαμβάνουν το ενοικιαζόμενο όχημα που περιγράφεται στο Μισθωτήριο Συμβόλαιο σε τέλεια κατάσταση λειτουργίας, με όλα του τα έγγραφα, ελαστικά, τζάμια, εργαλεία και αξεσουάρ, και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να το προσέχουν και να το επιστρέψουν στην αρχική κατάσταση που το παρέλαβαν.  Επίσης, οι πελάτες οφείλουν να σέβονται και να οδηγούν σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.  Με την υπογραφή του Μισθωτηρίου Συμβολαίου, οι πελάτες αποδέχονται τις προϋποθέσεις και τους όρους ενοικίασης όπως εκείνοι ορίζονται από την RentCar.gr.

Σε περίπτωση ατυχήματος ο ενοικιαστής υποχρεούται να ενημερώσει αμέσως την RentCar.gr και να προβεί στην άμεση ειδοποίηση της Τροχαίας και της Ασφαλιστικής Εταιρίας.

11. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Δεχόμαστε πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κάρτες (Visa και Mastercard, Maestro, Masterpass), PayPal (μονο στην ιστοσελίδα) , με μετρητά και κατάθεση στην τράπεζα με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή:

EUROBANK

WIN CONSULTING ΑΕ

IBAN:GR2802603300000130200934935

BIC/SWIFT:ERBKGRAA

Οι δεσμεύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και διεκπεραιώνονται από την Ελληνική εταιρεία πληρωμών με κάρτα Cardlink. Στο τέλος του συμβολαίου ενοικίασης, αποδεσμεύονται αυτόματα. Κάθε τράπεζα θέτει τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις σχετικά με το χρόνο που χρειάζεται για την αποδέσμευση και την πίστωση στο λογαριασμό του καρτούχου από τη στιγμή που θα λάβει την αίτηση μέχρι την επιστροφή. Η RentCar.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις που επιβάλλονται από τραπεζικά ιδρύματα. 

12. ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υπάρχουν διαθέσιμα παιδικά καθίσματα, κατόπιν αιτήματος, για όλες τις ηλικίες σύμφωνα με το βάρος με επιπλέον χρέωση καθώς και Εξειδικευμένο Σύστημα Πλοήγησης κατόπιν αιτήματος. Λόγω ασφαλιστικών κανόνων, είναι υποχρέωση του ενοικιαστή να τοποθετήσει το κάθισμα στο αυτοκίνητο.

Σημείωση: Τα πρότυπα των παιδικών καθισμάτων σε άλλες χώρες ενδέχεται να διαφέρουν.

Η εταιρεία μας είναι σε θέση να σας παρέχει μια επιπλέον επιλογή κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου από το Rental Desk, που αφορά την κάλυψη στους Τροχούς και Κρύσταλλά του αυτοκινήτου, που δεν καλύπτεται από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. 

13. ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλα μας τα αυτοκίνητα.

14. ΖΩΑ & ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ζώα ή κατοικίδια δεν επιτρέπονται στο εσωτερικό των αυτοκινήτων μας. Ο μοναδικός τρόπος να επιτραπούν, είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά κουτιά, όπως εκείνα που χρησιμοποιούνται στα αεροπλάνα.

15. ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΟΥ / ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Σε περίπτωση απώλειας κλειδιού θα πρέπει να ενημερώνει άμεσα την RentCar.gr για την προσκόμιση του εφεδρικού κλειδιού. 

16. ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Διοικητικές Κυρώσεις οι οποίες απορρέουν από τροχαίες παραβάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου μίσθωσης του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της περιόδου μίσθωσης του αυτοκινήτου επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον ενοικιαστή και πρέπει να ενημερώνεται η εταιρεία.

17. ΧΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΗ

Ο πελάτης συμφωνεί ρητά στα εξής:

 • Να διατηρήσει το όχημα σε καλή κατάσταση
 • Να σέβεται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 • Να μην παραβιάζει φωτεινούς σηματοδότες, το σήμα STOP
 • Να σέβεται τα όρια ταχύτητας
 • Να μην οδηγεί εκτός δρόμου ή σε χωματόδρομο (πχ παραλία Μπάλος)
 • Να μην οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών
 • Να μην χρησιμοποιεί το όχημα για να ρυμουλκήσει άλλο όχημα
 • Να μην εκτελεί δραστηριότητες για τον σκοπό της υπενοικίασης του οχήματος
 • Να μην χρησιμοποίει το όχημα για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς ή αθλητικούς αγώνες, είτε επίσημους είτε ανεπίσημους
 • Να κλειδώνει το αυτοκίνητο σωστά, σε κατάλληλο, ενδεδειγμένο και ασφαλές μέρος όταν δεν το χρησιμοποιεί
 • Να μην παρέχει ως ασφάλεια, ενέχυρο, να πουλάει, να μισθώνει, να εκχωρεί, να υποθηκεύει, να δανείζει ή ακόμα να αλλάζει ή να μετατραπεί οποιοδήποτε εξάρτημα του οχήματος
 • Να σταματά αμέσως το αυτοκίνητο σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παραμικρή εξωτερική ή εσωτερική ένδειξη ύπαρξης τεχνικής αδυναμίας

18. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Ασφάλιση κλοπής
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια Προσωπικού Ατυχήματος
 • Ασφάλεια πυρός
 • Απαλλαγή ζημιών από σύγκρουση
 • Όλοι οι φόροι, τα τέλη και ΦΠΑ
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Τέλη κυκλοφορίας / τέλη διοδίων
 • Ειδικά Τέλη τοποθεσίας
 • Οδική βοήθεια εκτάκτου ανάγκης
 • Δίκαιη πολιτική καυσίμων
 • Τέλη πιστωτικής κάρτας
 • Αντικατάσταση οχήματος σε περίπτωση μηχανικής βλάβης
 • Απεριόριστα ελεύθερα χιλιόμετρα
 • Υπηρεσία έκτακτης επικοινωνίας
 • Παραλαβή και παράδοση απευθείας στο αεροδρόμιο